Nieuws

Oosterse schoonheidsgeheimen

Bij Morjana vormt westerse technologie een gouden combinatie met de weelderige en kostbare schoonheidsgeheimen van vrouwen uit het Oosten. “De producten zijn niet alleen natuurlijk, maar ook fairtrade”, vertelt distributeur Kristel Schipper van Zana Cosmetics.

Toen Kristel Schipper kennismaakte met het merk Morjana, was ze direct verliefd. “De producten zijn stuk voor stuk natuurlijk, zacht en verzorgend en ook vrij van parabenen en minerale oliën. Daarnaast sprak de uitstraling van de producten me aan. Het ziet er prachtig uit wanneer je deze in je salon of thuis in de badkamer neerzet. De verpakkingen zijn ook duurzaam. Je kunt navullingen kopen, zodat je er lang plezier van hebt. En dan is er ook nog het fairtrade aspect. Dat vind ik persoonlijk heel erg belangrijk. Aan sommige ingrediënten, zoals de 100 procent natuurlijke arganolie, is een stichting verbonden. In dit geval gaat het om een vrouwen coöperatie in Essaouira in Marokko, waarbij eerlijke handel en het ecologisch behoud van de Argan boom centraal staat.”


Oker koraal
Morjana is in Marokko een klein fragment van oker koraal, bekend om zijn beschermende en magische effecten. Het is een erfstuk dat wordt doorgegeven van moeder op dochter als een teken van geluk.

Onderscheiden
Zowel de producten als de behandelingen van Morjana zijn volledig gebaseerd op Marokkaanse tradities en ingrediënten. Vanwege het verhaal kun je je met dit merk onderscheiden van andere salons. “De productie vindt plaats in Frankrijk, maar alle ingrediënten en grondstoffen komen uit Marokko. De behandelingen focussen zich op het totale welzijn, dus op het bieden van een totaalbeleving. Geur is bijvoorbeeld ook heel belangrijk. Er zijn vijf verschillende gezichtsbehandelingen, waarbij ook telkens een ander deel van het lichaam wordt meegenomen. Denk aan voeten, handen of de hoofdhuid. Daarnaast zijn er negen lichaamsbehandelingen.”

 

Tijd en aandacht
Vooral de hamambehandeling is heel populair. “Het is een traditionele hamambehandeling, maar dan in een iets moderner jasje. In een hamam wordt vrij snel gewerkt, er wordt hard gescrubd en je krijgt grote bakken water over je heen. Bij de behandeling van Morjana gebruiken we alle producten die ook in de traditionele hamam worden toegepast, maar op een heel rustige manier. Met veel tijd en aandacht. Voor het gezicht is vooral het Sublime ritueel geliefd. Die behandeling is volledig op basis van koninginnengelei, honing dus.”


Anti-aging met argan stamcel techniek
Met de nieuwe Sumptuous Elixer kun je klanten een unieke professionele behandeling bieden. Morjana gebruikt voor dit product het beste van de arganboom, namelijk de stamcellen. De innovatieve toepassing van een sterke concentratie argan stamcellen zorgt onmiddellijk voor een langdurig liftend effect doordat deze stamcellen een beschermende en vitaliserende werking hebben op de huidstamcellen. Zo wordt het vernieuwingsproces van de huid gestimuleerd. Andere belangrijke ingrediënten zijn Biolift + en Hyaluronzuur. Biolift + pakt specifieke gezichtszones aan, zoals kraaienpootjes, de mondcontour, wangen en het voorhoofd. Hyaluronzuur hydrateert, vult de huid en herstelt de collageen- en elastine-ondersteunende structuur van de huid. Het resultaat? Rimpels verdwijnen of verminderen zichtbaar en de huid krijgt een gezonde teint.

Twee productlijnen
Er zijn twee productlijnen: Marrakech Dream en Hammam Essentials. “De eerste is voornamelijk voor gezichtsverzorging en bevat producten voor elk huidtype, zowel voor thuisgebruik als voor behandelingen in de salon. Het gaat om rijke, innovatieve producten met actieve ingrediënten. Hammam Essentials wordt vooral toegepast bij lichaamsbehandelingen. Ook de massageoliën – die tevens voor het gezicht worden gebruikt – vallen hieronder. We merken dat de verpakking van Hammam Essentials enorm aanspreekt. Als we ermee op een beurs staan wil iedereen zo’n flesje met een glimmende koperen dop hebben. Een fijne aandachtstrekker dus, hoewel uiteindelijk natuurlijk de kwaliteit van de producten voorop staat. Leuk om te weten: we hebben ook nog een luxe hotellijn, speciaal ontwikkeld voor 4/5 sterrenhotels.”

Morjana verzorgt trainingen op maat in je eigen salon. “Dat past bij onze filosofie, want ik ga echt voor een persoonlijk contact. Kies je voor Morjana, dan gaan we een samenwerking aan. Ik speel in op wensen en verzoeken. Bij de trainingen behandel ik uitgebreid de rituelen waarmee je wilt gaan werken, maar we behandelen ook bijna alle producten. Die zijn namelijk – ook als ze niet aansluiten bij de behandelingen die jij aanbiedt – wel interessant voor de verkoop in de salon.”


Zana Cosmetics
Kristel Schipper is gediplomeerd schoonheidsspecialist, visagist en stylist en werkte voor verschillende cosmeticamerken, parfumeries en schoonheidssalons. In 2015 richtte ze Zana Cosmetics op en is sindsdien importeur en distributeur van Morjana Cosmetics. “Zana staat voor het algehele welzijn en gezondheid. Het is – zeker in deze drukke tijden - belangrijk om je goed te voelen van binnen en van buiten. Iedereen moet zo nu en dan voor zichzelf kiezen, even relaxen en je onderdompelen in een wellnesservaring. Met Morjana kun je de consument een hele fijne totaalbelevenis bieden.” Zana verzorgt de officiële distributie van Morjana aan schoonheidssalons, spa’s en wellnesscentra in Nederland en België.
 


MEER INFORMATIE

Morjana Cosmetics
Vogezen 1
1567 KC Assendelft
T (06) 189 51 755
E info@zanacosmetics.nl
W www.morjanacosmetics.nl


 

Bestel nu 2 gratis proefnummers » « Overzicht