Nieuws

Ontharen én verzorgen

Body sugaring, het natuurlijke alternatief voor harsen, heeft in de afgelopen jaren binnen Europa razendsnel aan populariteit gewonnen. “Niet zo vreemd”, vindt Ilse Elbers van Beautyworx By Ilse, de distributeur van Scandinavian Skin Candy. “Dit is veel beter voor de huid. Wij zeggen ook altijd ‘wax is for cars, candy is for skin’. In Scandinavië wordt bijna niet anders meer gedaan.”

Scandinavian Skin Candy is een professioneel sugaring merk uit het plaatsje Vahtu in Finland. “Onderscheidend ten opzichte van andere merken, is de verrijking met xylitol. Voor dit soort behandelingen is dat een nieuw ingrediënt. Het is verwerkt in al onze gepatenteerde pasta’s en zorgt ervoor dat de pasta effectiever en hydraterend is en je er gemakkelijk mee kunt werken”, vertelt Elbers. “Ook zorgt xylitol voor een antibacteriële, antivirale en schimmelwerende werking, zodat de pasta heel hygiënisch is en ook geschikt voor de meest gevoelige huid. Er ontstaat veel minder roodheid en irritatie. Tot slot heeft xylitol ook alkaliserende eigenschappen en dat helpt bij het handhaven van de pH-waarde van het lichaam.”


Makkelijk, effectief en natuurlijk

• Natuurlijke ingrediënten
• Eenvoudig in gebruik
• Comfortabelere behandeling met duurzame resultaten
• Verwijdert zelfs de kortste lichaamsbeharing
• De tijd tussen de behandelingen kan langer zijn
• Minder irritatie en ingegroeide haartjes
• Haargroei vermindert
• Maakt de huid fluweelzacht en zoet als snoep
 

Veilig in gebruik
Omdat de pasta is gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten en daarnaast geen conserveringsmiddelen of andere toevoegingen bevat, is Skin Candy veilig in gebruik. Je kunt de behandeling zelfs aanbieden aan klanten met een allergie, droge psoriasis of droog, jeukend eczeem. Deze zoete methode verwijdert het haar in zijn groeirichting, waardoor het haar dieper uit de follikel kan worden verwijderd. Dit voorkomt dat het haar in de follikel breekt, met zelden ingroeiende haren als resultaat. Bovendien is de behandeling, juist omdat het haar in de natuurlijke groeirichting wordt verwijderd, veel zachter en aangenamer voor de klant.

 

Makkelijke techniek
De techniek van ontharing met Skin Candy (candying) leer je tijdens een driedaagse cursus. “Denk niet dat je het vandaag leert en de volgende dag toepast”, benadrukt Elbers. “Zoals bij veel dingen geldt: oefening baart kunst. Het is een eenvoudige methode, maar als professional moet je natuurlijk wel voldoende oefening hebben gehad. Met de cursus krijg je voldoende begeleiding om daarna professioneel met het candying aan de slag te gaan.” De techniek is -en dat is goed nieuws voor degenen die de behandelingen uitvoeren- minder belastbaar voor de gewrichten. Er wordt gewerkt met de spieren in de bovenarm en dus niet met de duim en de pols zoals bij vele andere merken.

 

Professionele producten

Naast de basispasta in de varianten hard en soft, zijn er nog meer professionele Skin Candy producten. Onder andere een extra-premium pasta met Mimosa-extract, klaar voor gebruik zonder verwarmen. Cookie is een epileerpasta die speciaal is ontwikkeld voor de bikinilijn en Braziliaanse behandelingen. Speciaal voor mannelijke ontharing is er Chap. Verder zijn er voor de juiste voor- en nazorg nog verschillende producten op natuurlijke basis en heeft Skin Candy ook producten die u in de salon kunt verkopen voor thuisgebruik.


Beter voor het milieu
Scandinavian Skin Candy is zuinig in gebruik. Verder heb je geen spatels of strips nodig en de Skin Candy is biologisch afbreekbaar. Deze ontharingsmethode is dus veel milieuvriendelijker dan het waxen van de huid. Met een pot pasta is het mogelijk om ongeveer duizend euro om te zetten.
 

 

MEER INFORMATIE

Scandinavian Skin Candy Nederland
Wanssumseweg 2
5862AA Geijsteren
T (06) 19 73 92 74
E beautyworxbyilse@gmail.com
W www.skincandy.fi/nl
www.beautyworxbyilse.com/professionals

 

 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers » « Overzicht