Nieuws

Eindeloos variëren met essentiële oliën

Elke essentiële olie heeft unieke eigenschappen en plantoliën voeden, verzachten en beschermen de huid. Ze vormen daarom de basis van Chi Essential Cosmetics. De schoonheidsspecialist kan met de oliën eindeloos variëren en zo de producten volledig op de huid van de cliënt afstemmen.

“Het enige wat de huid echt nodig heeft om gezond te blijven is vet en vocht”, zegt Ton Beljon, directeur van Chi Natural Life. “Wat in feite mensen al duizenden jaren weten uit ervaring, bevestigt onderzoek: natuurlijke, vette plantoliën zijn waardevolle huidverzorgingsmiddelen.” Koudgeperste, vette plantoliën bevatten namelijk van nature vitamines, mineralen en sporenelementen. Sommige plantoliën hebben een geneeskrachtige werking die het lichaam en de huid ondersteunen bij belangrijke functies. Ze verzachten, voeden en beschermen de huid. De huid neemt deze plantoliën makkelijk op doordat ze lijken op het sebum, het natuurlijke huidvet.


Visie
Door de olie te mengen met hydrolaten, ook wel bloemen- of kruidenwaters genoemd, wordt de olie nog beter door de huid opgenomen. Emulgatoren binden de olie en het water in traditionele crèmes en conserveringsmiddelen houden ze goed. Ton: “Maar omdat ze geen voedingsstoffen voor de huid bevatten en haar zelfs kunnen beschadigen kozen wij ervoor om het water- en oliegedeelte gescheiden te houden. Zo blijven alle natuurzuivere werkstoffen sprankelend en actief, zijn er geen conserveringsmiddelen of emulgatoren nodig en is het product écht 100 procent natuurlijk!”


Unieke eigenschappen
Elke olie bezit een exclusieve samenstelling van actieve bestanddelen met een unieke werking en unieke eigenschappen. Sommige oliën worden toegepast bij lichamelijke klachten zoals bij schimmelinfecties, ontstekingen of acne. Andere oliën kunnen voor ontspanning zorgen of de concentratie bevorderen. Je kunt met de neutrale lijn A Touch of Chi eindeloos variëren door etherische oliën,
serums en synergiën zelf toe te voegen”, aldus Ton. “Tijdens de trainingsdagen leer je om de producten op maat te maken. Zo creëer je voor iedere cliënt een unieke geurbeleving en klantgerichte behandeling.”


Direct
Aan de lijnen A Touch of Roses, Happiness, Lavender en Wood zijn al etherische oliën toegevoegd zodat de producten direct ingezet kunnen worden. Etherische (of essentiële) oliën bevatten de
essentie, de Chi, de levenskracht van planten. Sommige activeren het afweersysteem of hebben een andere gunstige invloed op de gezondheid. Om etherische olie toe te passen in de huidverzorging mengt Chi ze met biologische plantoliën.

 

 

 

ADVERTORIAL

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers » « Overzicht

Bestel 2 gratis proefnummers

Aanmelden Nieuwsbrief