Nieuws

Neoderma stopt met de distributie

“Dit voelt als een slechte droom,” zegt Iwona Hettinga, directeur Neoderma Hettinga Benelux, die na 25 jaar trouw distributeurschap van het merk Neoderma per 1 december 2017 stopt.

Het nieuwe management van het hoofdkantoor van Neoderma in Cyprus had een aantal veranderingen aangegeven waar Iwona zich niet in kon vinden.
Zo werd er out of the blue een exorbitante verhoging van de inkoopprijs van de producten doorgevoerd. Dit was voor Iwona Hettinga onaanvaardbaar. De inkoopprijzen zouden dan stijgen met 30 tot 400 procent, waardoor de producten onbetaalbaar zouden worden. Ook wilde de fabrikant niet dat saloneigenaren de Neoderma-producten via internet verkochten.


Iwona heeft met haar advocaten met het management in Cyprus onderhandeld, helaas mocht dit niet baten. Daarom besloot ze de distributie op te zeggen en met haar bedrijf te stoppen.
Bij het bedrijf van Iwona zijn 1000 salons aangesloten en ze is al jarenlang exclusieve distributeur. Dit betekent dat ze als enige in de Benelux het merk op de markt mocht brengen, maar geen andere labels mocht voeren.
Iwona Hettinga: “Er is niemand dood, niemand verlamd, dit is onmacht en ik ben heel erg teleurgesteld. Ik heb in het verleden, na het plotselinge overlijden van mijn man Anne, laten zien dat ik een sterke vrouw ben. Dus hier kom ik ook wel weer overheen. Maar ik had het me na jarenlange inzet toch heel anders voorgesteld.

Wat ik nu ga doen? Ik ben alles netjes aan het afronden en ga daarna alles laten bezinken. Ik kan dan rustig bedenken wat ik straks ga doen. Stilzitten is niets voor mij en het is nog te vroeg voor mijn pensioen.”
 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers » « Overzicht

Bestel 2 gratis proefnummers

Aanmelden Nieuwsbrief