Nieuws

Evelyn Lauder overleden

Evelyn H. Lauder is op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van complicaties van niet-genetische eierstokkanker overleden.

Ze bekleedde binnen het Estée Lauder-concern de functie van Senior Corporate Vice President en Head of Fragrance Development Worldwide.

 

Omringd door haar familie stierf ze thuis in New York City. Haar levensverhaal doet denken aan een successtory. Tijdens de nazi-bezetting vluchtte Evelyn samen met haar ouders van Oostenrijk naar Amerika. Daar doorliep ze verschillende scholen in New York. Nadat ze afgestudeerd was, ging ze aan slag als onderwijzeres. Ze ontmoette Leonard Lauder, wiens ouders (Estée en Joseph Lauder) een klein familiebedrijf in cosmetica runden. Nadat ze getrouwd waren, ging Evelyn ook in het bedrijf aan de slag. Haar pedagogische achtergrond kwam van pas, toen ze ook trainingen ging geven. De meeste mensen kennen Evelyn Lauder waarschijnlijk door de Breast Cancer Awareness Campaign, waar zij zich vol passie voor inzette. Pink Ribbon is het symbool voor borstkanker, waar ze zelf ook ervaring mee had, want bij haar werd het in een vroeg stadium ontdekt. Evelyn lanceerde de Breast Cancer Awareness Campaign, waarmee ze geld voor onderzoek inzamelt. Ook richtte ze The Breast Cancer Research Foundation op om cruciale fondsen vrij te maken voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Deze stichting heeft al meer dan 350 miljoen dollar opgeleverd en steunt wereldwijd 186 onderzoekers.

 

Tags: estée lauder

Bestel nu 2 gratis proefnummers » « Overzicht