Nieuws

Binnenkort ook pensioenregeling voor zzp’ers

De nieuwe pensioenregeling voor zzp’ers is gereed.

Vanaf 1 januari 2015 kunnen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) geld inleggen in het ZZP Pensioen. Hiermee wordt het voor hen aantrekkelijker om voor hun oude dag te sparen. Zelfstandigen zijn zelf verantwoordelijk voor hun pensioenopbouw, maar in werkelijkheid blijkt dat slechts een derde voor het pensioen spaart.

 

De zzp’ers die meedoen aan het vrijwillige pensioen, mogen het ingelegde bedrag ook opnemen als ze arbeidsongeschikt raken. Ze hoeven dan geen boete te betalen omdat ze aan hun pensioenpot komen. Ook hoeven zzp’ers hun pensioen niet aan te spreken als ze in de bijstand raken of bij faillissement of surseance.

 

De premies die de zzp’ers voor hun oude dag opzij leggen zijn fiscaal aftrekbaar. Bij uitkering wordt het bedrag pas belast. Zelfstandigen mogen bij deze regeling zelf bepalen hoeveel premie ze afdragen en hoe ze het geld laten uitkeren, over vijf, tien of vijftien jaar. Bij overlijden gaat het geld naar hun nabestaanden.
 

Verzekeraar Loyalis is de aanbieder, pensioenuitvoerder APG doet het beleggingsbeheer en sluit individuele contracten met de deelnemers.

Ook het pensioenfonds BrightNL hoopt vanaf 1 januari 2015 ook van start te gaan. BrightNL presenteert zich als een partij voor iedereen die zijn of haar pensioen zelfstandig moet regelen.
 

Tags: pensioen, zzp, zzp'er, oude dag

Bestel nu 2 gratis proefnummers » « Overzicht