Nieuws

Schoonheidsspecialist geeft dermatologisch advies

Anbos is begonnen met een proef met 25 schoonheidsspecialisten die huidproblemen van hun klanten gaan signaleren. Is er een huidprobleem, dan maken zij hier een digitale foto van.

Deze sturen zij vervolgens door naar dermatoloog dr. B. Thio van het Erasmus Medisch Centrum, afdeling Dermatologie, en hij geeft er advies op afstand over aan de schoonheidsspecialist. Deze overhandigt het advies aan de klant. bij problemen kunnen klanten zo snel doorverwezen worden naar de huisarts. De schoonheidsspecialist
kan door deze dienst nog professioneler werken. De aanleiding voor deze proef was de presentatie van prof. dr. H.A.M. Neumann, die meende dat het aantal huidafwijkingen zoveel toe zal nemen, dat dermatologen de groei in de toekomst niet bij kunnen houden. Hierdoor zullen de wachttijden in de ziekenhuizen ongekend lang worden.
deze pilot teledermatologie wordt mede mogelijk gemaakt door het hoofdbedrijfschap ambachten (hba) en het erasmus medisch centrum afdeling dermatologie, Rotterdam en telemedisch centrum ksyos.
 

 

Tags: anbos, huidprobleem, teledermatologie

Bestel nu 2 gratis proefnummers » « Overzicht