Nieuws

Het laatste nieuws

  • ELEMIS: nieuw merk bij INMA Cosmetics INMA Cosmetics Nederland heeft een nieuw merk in het merkenportfolio opgenomen: ELEMIS. Het beautybedrijf uit Nijkerk distribueert dit label in de Benelux. ELEMIS is een Brits huidverzorgings- en spamerk dat al 25 jaar bestaat. Het combineert natuur, aromaten met wetenschap en heeft daarbij klinische studies en onderzoek hoog in het vaandel staan. Steeds probeert het merk innovaties op de markt te brengen.
  • Minder bedrijven failliet Een half jaar nadat het Centraal Planbureau (CPB) aangaf dat de crisis voorbij is, floreert de economie nu weer. Dit merkt het bedrijfsleven ook, want er zijn minder ondernemers die het hoofd niet meer boven water kunnen houden en failliet gaan. Het economisch bureau van ABN AMRO becijferde dat er momenteel van de duizend bedrijven gemiddeld 2,8 failliet gaan. Dit cijfer noemen we ook wel de faillissementsgraad. In 2007, toen de eerste haarscheuren van de economische crisis zichtbaar werden, lag dit cijfer op 5,8. En in 2013 zelfs op 7.
  • Saisons wordt een dochteronderneming van Germaine de Capuccini Het Spaanse bedrijf Germaine de Capuccini heeft aandelen gekocht van Saisons, het Belgische bedrijf dat het luxe merk in de Benelux distribueert. Jasmine Aerts, communicatie- en salesmanager van Saisons, legt het uit: “Het verschil is dat wij voordien een volledig zelfstandige distributeur van het merk Germaine de Capuccini in de Benelux waren. Germaine de Capuccini heeft de aandelen van Saisons nu gekocht waardoor wij een filiaal van hen geworden zijn. Op deze manier verstevigt het bedrijf Germaine de Capuccini haar internationale marktpositie. Dit zorgt voor meer mogelijkheden in de Benelux. Een win-winsituatie voor iedereen.”
  • Contant betalen behoort in Zweden bijna tot het verleden Bij veel horecagelegenheden en onafhankelijke winkeliers kun je in Zweden niet meer met contant geld betalen. Vaak zie je op de terrassen bordjes met ‘Only card payments’. In 2010 waren er nog 95,8 Zweedse kronen in omloop, vorig jaar nog maar 60 miljard. Een afname van 37 procent.

Archief

Overig nieuws

Aanmelden Nieuwsbrief

Agenda

  • Beauty Trade festival

    16 t/m 18 september 2017, Jaarbeurs Utrecht

    »