Nieuws

Het laatste nieuws

 • Nieuwe richtlijnen voor bewegen Bewegen is belangrijk voor een energiek lichaam. Daarom doen deskundigen steeds onderzoek naar hoeveel je zou moeten bewegen om gezond te blijven. De Gezondheidsraad heeft aan de hand van analyses advies aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) uitgebracht. Zo vindt de Gezondheidsraad het bijvoorbeeld belangrijk dat volwassenen en ouderen minimaal 150 minuten per week matig, intensieve inspanningen verrichten, verspreid over verschillende dagen.
 • Pop-up schoonheidssalon op CS Amsterdam Sinds kort heeft het Centraal Station in Amsterdam er een pop-up beautysalon van Treatwell bij. Dit is geen eigen beautysalon, maar een locatie waar verschillende beautyondernemers om beurten hun diensten aanbieden. Zij wisselen wekelijks, zodat geïnteresseerden kennis maken met diverse beautyondernemers die samenwerken met het online boekingsplatform van Treatwell. Ongeveer 4000 beauty- en hairbedrijven zijn hierbij aangesloten.
 • 55-plussers bijna grootste groep werkenden Als we naar de beroepsbevolking kijken, zijn 55-plussers nu bijna de grootste groep werkenden. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 1,6 miljoen werknemers ouder zijn dan 55 jaar. Dertien jaar geleden waren dit er een stuk minder, toen behoorden 828.000 mensen tot de werkzame beroepsbevolking. Volgens het CBS komt dit doordat het toen nog niet zo gewoon was dat vrouwen ook werkten. Bij de 55-plussers van nu is dit wel het geval. Aan het einde van het jaar zullen ze de grootste groep werkenden zijn, nu is dit nog de groep tussen de veertig en vijftig jaar oud.
 • RIVM negatief over risico IPL/laserbehandelingen Nog net voor haar ambtstermijn er op zit, stuurde Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een tweede rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar de Tweede Kamer. Het RIVM adviseert de overheid over volksgezondheid en een gezonde leefomgeving. In het rapport meent het RIVM dat het niet mogelijk is om veilige grenswaarden vast te stellen voor behandelingen met IPL/laser.

Archief

Overig nieuws

Aanmelden Nieuwsbrief

Agenda

 • Beauty Düsseldorf

  9 t/m 11 maart 2018, Messe Düsseldorf, Düsseldorf, Germany

  »
 • Beauty Trade special 2018

  7 t/m 9 april 2018,

  »
 • In-cosmetics Global

  17 t/m 19 april 2018, RAI in Amsterdam

  »