Business tip

De laatste business tips

 • Voorbereiding op het nieuwe jaar Een goede voorbereiding is overal en altijd een belangrijk onderdeel om iets tot een succes te maken. Nu de laatste weken van 2017 begonnen zijn, ben je vast erg druk met je klanten om hun huid, handen, voeten en lichaam zo mooi en stralend mogelijk te maken. Waarschijnlijk heb je daar de afgelopen maanden een goede voorbereiding voor gedaan.
 • Internet en de alleswetende klant Klanten weten steeds meer omdat ze het internet tot hun beschikking hebben en zichzelf heel makkelijk kunnen informeren wanneer ze een vraag hebben over bijvoorbeeld hun huid. Dit is een uitdaging voor de schoonheidsspecialist! Zorg dat je als schoonheidsspecialist alles weet over je producten en behandelingen. Blijf bij en zorg dat je regelmatig de trainingen volgt van de merken die je voert. Kennis kan wegzakken en zeker wanneer je alleen werkt gebeurt dat gemakkelijk. Door goed bij te blijven, kun je makkelijker omgaan met de klant die voor een bezoek aan jou, zichzelf goed heeft geïnformeerd via bijvoorbeeld het internet.
 • KLANTENWENSEN Elke klant die bij de schoonheidsspecialist een afspraak boekt, heeft een bepaald doel voor ogen. Deze focus vertellen ze niet altijd direct uit zichzelf. Je moet dus met een gedegen intake achterhalen wat de wensen van deze klant zijn. Wanneer je uit jezelf aan het werk gaat, zonder enig overleg, is de kans groot dat je je klanten teleurstelt. Vraag dus altijd naar de reden van hun komst, zodat je aan die doelstelling kunt werken. En je adviezen daar op kunt afstemmen.
 • OMZET IS OMZET? Heb jij weleens gekeken naar je omzetcijfers en hoe deze zijn opgebouwd? ‘Omzet is omzet’, denk jij nu misschien, want dat krijg ik meestal als antwoord. Maar, dat is niet helemaal waar….. De meeste schoonheidsspecialisten weten wel wat er 'binnenkomt'. Wanneer ik samen met hen kijk naar de opbouw van hun omzet, zie ik dat ze de meeste omzet maken op de behandelingen die ze geven.

Archief

Overige business tips

Aanmelden Nieuwsbrief

Agenda

 • Beauty Düsseldorf

  9 t/m 11 maart 2018, Messe Düsseldorf, Düsseldorf, Germany

  »
 • Beauty Trade special 2018

  7 t/m 9 april 2018,

  »
 • In-cosmetics Global

  17 t/m 19 april 2018, RAI in Amsterdam

  »