Business tip

Nieuwe kansen

Marja Wiersema, brandmanager, coach en trainer bij Care Cosmetics

 

De economie trekt aan en er liggen veel mogelijkheden! Kans om te scoren en je klanten blij te maken met je advies.

Na de wintermaanden heeft de huid extra ondersteuning nodig. Misschien heb je een leuke voorjaarsbehandeling samengesteld om de huid bijvoorbeeld voor te bereiden op de lentezon. Of nog beter, misschien heb je een reeks behandelingen aangeboden met een extra voordeel. Want, een behandeling doet al veel maar een ritme van behandelingen doet veel meer voor de huid van een cliënt. Nu je dit leest denk je misschien, “heb ik allang aan gedacht” maar misschien denk je: “gemiste kansen want hier heb ik niets mee gedaan”…..Volgend jaar heb je weer een kans moet je maar denken, maar PLAN dit soort zaken.


Zo zijn er door het jaar heen meer thema's die je kunt gebruiken om extra aandacht van je clientèle te krijgen. Moederdag, Vaderdag, Pasen, Koningsdag, de zomer of het najaar. Zelfs de periode voor schoolverlaters kun je benutten om de moeders en vaders met hun gestreste pubers extra te verwennen. Moet je ze wel benaderen met een pakkende en aansprekende tekst en aanbod. Denk hierbij aan een nieuwsbrief, actieaanbod op je site en Facebook bijvoorbeeld. Ook flyeren op een geschikt moment heeft nog steeds zin.
Door tijdig een planning te maken voor deze themagerichte acties kun je sneller anticiperen om van dit soort koopmomenten voor de klant een feest te maken met voordelen voor de klant én voor jouw zaak. Veel succes met je planning en pluk er, samen met je klant, de vruchten van!
 

Marja Wiersema
www.uwcarecoach.nl


 

« Overzicht