Blog

Hoe kun je groeien met je bedrijf?

Evelien Leijten, eigenaar van Résidence de Beauté in Chaam en schoonheidsspecialist. Twee keer won ze Beauty Award

In ons vak neem je door de hectiek van de dag meestal geen tijd om eens goed naar je bedrijf te kijken. Het is vooral veel doen, doen, doen….Toch is het goed soms wat afstand te nemen. Alleen al het bijwonen van een paar studiedagen of een beursbezoek zorgt er voor dat je je eigen zaak in een ander perspectief ziet. Ook is het belangrijk een zakelijk netwerk op te bouwen. Het ontmoeten van andere ondernemers in je omgeving brengt je meestal veel nuttige, persoonlijke en leuke contacten.

 

Zelf ben ik lid van een club van actieve zakenvrouwen in mijn regio. Ik heb er veel andere ondernemers leren kennen en heb hun bedrijven bezocht. Ook vind ik het fijn om te horen hoe anderen hun business aanpakken. Het is vooral het delen van ervaringen wat telt. En soms -als het zo uitkomt- kun je zaken met elkaar doen, dat is het leuke van netwerken.

 

De afgelopen jaren heb ik veel nagedacht over hoe ik mijn bedrijf Résidence de Beauté kan verbeteren en laten groeien. Het komende jaar staan er veel doelen op mijn lijstje: mijn kennis en die van mijn specialistes verdiepen en mijn ‘eigen’ stijl - die op gezond leven gebaseerd is - verder ontwikkelen. ‘Een leven lang leren’, is mijn devies.

Mijn visie op beauty van binnenuit heb ik nog verdiept door een opleiding tot Hormoontrainer te volgen, waardoor ik veel breder kan adviseren. Ook zijn we met een nieuw merk gaan werken, dat producten heeft die afgestemd zijn op je lichaamseigen DNA. Daarbij hoort ook een passend dieet, zodat je zonder honger een ideaal gewicht bereikt.

 

De hedendaagse klanten zijn kritisch, uitermate goed geïnformeerd en assertief. Ze willen aandacht en service op niveau en hebben het liefst een compleet aanbod. Dat wetende ben ik nieuwe samenwerkingen aangegaan met andere ondernemers: een kapper en een huisarts met wellnesspraktijk. Samen kun je meer! Dat alles kostte én gaf enorm veel energie. Heerlijk om de luiken open te zetten en te kijken met een frisse blik. Je ziet meer, biedt meer en geloof mij: dat trekt nieuwe klanten.

 

Evelien Leijten
Eigenaar
Résidence de Beauté Evelien

 

www.residencedebeaute.nl

« Overzicht