Blog

Focus op een nieuw seizoen

Evelien Leijten, eigenaar van Résidence de Beauté in Chaam en schoonheidsspecialist. Twee keer won ze Beauty Award.

De vakanties zijn achter de rug en we moeten allemaal weer in het normale ritme komen. Op het moment dat ik dit schrijf is het 30 graden ….dus het is wel even wennen met zo’n mooie warme nazomer. Toch zat ik niet stil en benutte ik de zomer om heel bewust bezig te zijn met de toekomst van mijn bedrijf.


Dit jaar bestond mijn instituut Résidence de Beauté vijftien jaar. Dat vond ik een goed moment om stil te staan bij alles wat ik als persoon doe en bij wat ik met mijn bedrijf nog wil bereiken. Al langer liep ik met ideeën voor een nieuwe website en een plan om op een effectievere manier social media te gebruiken. Ook heb ik het afgelopen jaar nog een nieuwe medewerker aangetrokken, waardoor we nu in totaal met vier specialisten werken. Dit had ik ook nog niet goed doorgevoerd in mijn communicatie. Ik had nog niet eens tijd gehad om te zorgen voor nieuwe visitekaartjes. Allemaal dingen die ik graag wilde uitvoeren, maar wat steeds werd uitgesteld. Niet omdat ik het niet wilde, maar omdat ik geen duidelijke structuur had van waar ik moest beginnen.


In mijn vijftienjarige praktijk heb ik ook geleerd dat marketing en communicatie een vak zijn. Zulke plannen vragen ook om een investering in geld, daarom besloot ik advies in te winnen van een topexpert. Dan is het communicatieplan in één keer goed neergezet en levert het sneller resultaat op. Het kost wat, maar dan heb je ook écht wat.


Ik kreeg ondersteuning van een coach met veel praktijkervaring. Ze legde me uit hoe je de juiste media op de goede manier (toon/stijl/inhoud/frequentie) kunt gebruiken. Samen brainstormden we, daarna stelde ze me een duidelijk plan van aanpak voor.
Dit leerde me bewust te zijn van waar ik mee bezig ben, mezelf uit te dagen en te laten inspireren. Dit zorgt ervoor dat ik me kan focussen op waar ik wil zijn en handel ik alsof ik er al ben. Op deze manier werk je doelgerichter en kom je er ook, dat weet ik zeker!
Door mijn enthousiasme denk ik altijd verder, groter en vooral positief. Mijn werk staat altijd in het teken van vernieuwing en verbetering. Maar soms heb ik zoveel ideeën dat ik niet goed kan focussen door de drukte van de waan van de dag.


Al die losse eindjes in mijn hoofd staan nu uitgewerkt op papier. Met mijn coach heb ik een mindmap gemaakt. Deze visualiseerde ik met maar liefst drie moodboards. Iedere dag kijk ik hiernaar en het voelt alsof ik al stappen verder ben.


Mijn focus is heel duidelijk geworden en mijn werk doe ik veel doelgerichter. Het geeft me te midden van de zakelijke hectiek enorm veel rust! Heerlijk om voortaan nog efficiënter en doelgericht te werken! Het heeft me ook doen inzien dat als je een plan hebt, je je ideeën ook echt waar kunt maken omdat je keuzes maakt. Ik ben nu heerlijk in balans en kijk uit naar een druk najaar.


Mijn tip: Je hoeft zelf niet overal goed in te zijn. Vraag hulp en advies aan anderen. Dan wordt het werk beter uitgevoerd en heb jij er geen zorgen over!


Mooie dag gewenst.


Met vriendelijke groet,

Evelien Leijten
Eigenaresse

Résidence de Beauté
www.residencedebeaute.nl

« Overzicht