Blog

Ik krijg een ooglidcorrectie!

Marie-Catrien van Deijck, Journalist

 

De kogel is door de kerk: ik krijg een ooglidcorrectie. Nog twee nachten slapen en dan gaat het gebeuren. Eigenlijk heb ik die beslissing nog maar kort geleden genomen: ik had een avond met een vriendin zitten borrelen en we schrokken allebei van de foto die we daarvan maakten en op Facebook zetten. Ik had er de tekst bijgezet: Wie sponsort onze ooglidcorrectie? Het idee had wortel geschoten. Toen ik twee dagen later bij de kapper binnenging en mijn kapster vroeg of ik net uit bed was –het was twee uur en ik was sinds zeven uur op!!- hoefde ik er al helemáál niet meer over na te denken.

 

Vriendin en ik –allebei eind 40- zijn beiden op onderzoek uitgegaan én hebben beiden de stap gezet op weg naar frissere, wakkere blik! Ik heb gekozen voor de Velthuis Kliniek en me door iemand die er verstand van heeft, laten verwijzen naar dokter Erik Laban. Hij moet heel bedreven zijn in deze ingreep.


Mijn vriendin kiest voor een goedkopere variant, bij de Huisartsenkliniek. Dat scheelt de helft van de kosten, maar ik vind het vooral belangrijk dat ik word geopereerd door iemand met een plastische chirurgieachtergrond. Het is namelijk wel mijn gezicht waar het om gaat.
Twee weken geleden ben ik naar het intakegesprek geweest en sindsdien kijk ik er echt naar uit. Ze doen dat heel goed bij de Velthuis Kliniek: mijn eigen consulente legde me op een luchtige manier alles heel duidelijk uit en vertelde dat ze een ooglidcorrectie de leukste ingreep vindt om te begeleiden. Ze maakt de voor-en-na foto’s en is altijd heel enthousiast over het resultaat. Ze noemde de ingreep zelfs ‘een cadeautje voor jezelf’. Ik hoop dat ik het zo ga ervaren.


Ik slik nu –op advies van mijn consulente- sinds een week Arnica D6, om de blauwe plekken na de ingreep enigszins in te dammen. Zakjes met diepvrieserwten liggen koud; deze moet ik drie dagen lang ieder uur tien minuten op mijn ogen leggen tegen de zwelling. Heerlijk drie dagen op de bank..

 

Wordt vervolgd!

 

« Overzicht

Bestel 2 gratis proefnummers

Aanmelden Nieuwsbrief