Blog

Social media en meer!

Sabina Huf, beautyjournalist en -blogger

Oké, ik ben een beautyfanaat in hart en nieren, en hou me eigenlijk het liefst de hele dag met niets anders bezig. Maar ook ik (als toch wel minidigibeet) kan er echt niet meer omheen; een goede online social mediastrategie voor mijn bedrijf.


Steeds meer bladen hebben digitale varianten, steeds meer shops krijgen een URL en websites en blogs schieten als paddenstoelen uit de grond. We leven in de wereld van nullen en enen ofwel, het digitale tijdperk is niet meer weg te denken uit ons huidige bestaan. Social media is een groot onderdeel daarvan, want via social media kun je een hoop mensen bereiken en dat zorgt weer voor nog meer bezoekers op jouw website! Er zijn ontzettend veel sociale mediasites, waarvan Facebook een van de bekendste is. Toch is het ook handig goed te kijken naar wat voor een website jijzelf hebt. Want pure verkoop aanjagen via Facebook wordt namelijk door volgers niet meer erg gewaardeerd met ‘ontvrienden’ als gevolg.

 

 

 

Tools

Winacties kun je prima communiceren op Facebook, maar pas op dat je het niet te vaak doet. Er zijn zelfs FB-pagina’s die dit soort activiteiten scannen en je bij overdaad negatief zullen gaan spammen. Nieuws- of bloggerelateerde sites kun je aanmelden bij Bloglovin. Dit is een soort verzamelsite waar veel verschillende personen samenkomen en je dus kunt volgen wat je zelf leuk vindt. Er zijn ook veel verschillende social mediatools waarmee je alles kunt linken. Denk hierbij aan FlipBoard, Engagor, Hootsuite en Social Media Dashboard. Er zijn genoeg apps te vinden die je ook meer vertellen over social media trends, ontwikkelingen en hoe je social media in je bedrijf kunt laten meelopen. Een app als Schedule zorgt ervoor dat je van tevoren berichten klaar kunt zetten op Facebook en Twitter.

Mijn laatste ontdekking is je eigen gele post-it blokje, waar je notities op kwijt kunt en die je met een melding herinnert aan wat je moet doen. Als je zelf nog niet echt door hebt wat de kracht van social media precies heeft, bekijk dan eens dit filmpje waarin duidelijke feiten naar voren komen en wat voor invloed bijvoorbeeld bloggers kunnen hebben op jouw product of bedrijf.

 

 

Platform 

Iedere dag komen er nieuwe apps en social media gerelateerde platformen bij. Grijp dus zo af en toe eens je iPad of iPhone een avondje en surf eens door de Appstore heen. Zoek op verschillende termen en je vindt werkelijk van alles wat wellicht handig kan zijn voor jou en je bedrijf.

Heb je vragen? Stel ze gerust via poppypink.nl.
Sabina Huf

« Overzicht

Bestel 2 gratis proefnummers

Aanmelden Nieuwsbrief